Rehber trsro giremiyorum (6 İçerde)

Silkroad Writer

Demon Shaitan
.
SroTR - Kullanıcı
Reaksiyon puanı
0
Konu Sahibi
En sevdiğiniz oyunlardan biri olan Silkroad Online'ın özel sunucularından TR SRO'ya giriş yapmaya çalışırken "trsro giremiyorum" sorunuyla karşılaşmak, oyuncular için oldukça can sıkıcı bir durumdur. Bu tür erişim engelleri, genellikle basit çözümlerle giderilebilecek teknik aksaklıklardan kaynaklanır. İşte TR SRO'da sıkça karşılaşılan hatalar ve bu hatalara yönelik detaylı çözüm önerileri:

**1. GameGuard ve Başlangıç Sorunları:**

TR SRO, oyun bütünlüğünü sağlamak için GameGuard gibi bir güvenlik yazılımı kullanır. Bu yazılım, zaman zaman oyunun başlatılmasını engelleyebilir veya çeşitli hata kodları verebilir.

* **Yönetici Olarak Çalıştırma:** Oyunu her zaman yönetici olarak çalıştırmak, dosya erişim izinleriyle ilgili çoğu sorunu çözer. Oyun simgesine sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini işaretleyin.
* **Antivirüs ve Güvenlik Duvarı Çakışmaları:** Antivirüs yazılımları veya Windows Defender/Güvenlik Duvarı, GameGuard'ı veya TR SRO istemcisini potansiyel bir tehdit olarak algılayıp engelleyebilir.
* **Çözüm:** Antivirüsünüzü veya güvenlik duvarınızı geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin ve oyunu başlatmayı tekrar deneyin. Eğer oyun açılırsa, TR SRO klasörünü ve GameGuard'ı güvenlik yazılımınızın "istisnalar" veya "güvenli uygulamalar" listesine eklemeniz gerekmektedir.
* **GameGuard Hataları (114, 153, 360 vb.):** Bu tür hata kodları genellikle GameGuard dosyalarının bozulduğunu veya güncellenemediğini gösterir.
* **Çözüm:** TR SRO klasörünün içindeki "GameGuard" adlı klasörü silin. Oyunu tekrar başlattığınızda GameGuard kendini yeniden indirecek ve güncelleyecektir. Bu genellikle bu tür hataları çözer.

**2. Bağlantı ve Sunucu Sorunları:**

Eğer "trsro giremiyorum" diyorsanız, sorun bağlantınızdan veya sunuculardan kaynaklanıyor olabilir.

* **Sunucu Durumunu Kontrol Edin:** Öncelikle TR SRO'nun resmi web sitesini, Discord kanalını veya sosyal medya hesaplarını ziyaret ederek sunucuların durumunu kontrol edin. Bakım çalışmaları veya genel sunucu sorunları nedeniyle erişim kısıtlı olabilir.
* **İnternet Bağlantınızı Kontrol Edin:** Basit ama etkili bir adım. Modeminizi ve/veya router'ınızı yeniden başlatmak, bağlantı sorunlarını giderebilir. Ayrıca, farklı bir internet bağlantısı (örneğin telefonunuzun mobil verisiyle) ile deneme yaparak sorunun kendi internet sağlayıcınızda olup olmadığını anlayabilirsiniz.
* **DNS Ayarları:** Bazen varsayılan DNS sunucuları oyun sunucularına bağlanmada sorun yaşatabilir. Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) veya Cloudflare DNS (1.1.1.1 ve 1.0.0.1) gibi daha hızlı ve güvenilir DNS sunucularını kullanmayı deneyebilirsiniz.

**3. Grafik ve Performans Sorunları:**

Oyun açılıyor ancak karakter seçme ekranında veya oyun içinde donuyor/kapanıyorsa, sorun grafik sürücülerinizle ilgili olabilir.

* **Ekran Kartı Sürücülerini Güncelleyin:** Ekran kartınızın (NVIDIA, AMD veya Intel) en güncel sürücülerini resmi web sitelerinden indirip yüklediğinizden emin olun. Eski sürücüler performans sorunlarına veya çökmelere neden olabilir.
* **DirectX Güncellemesi:** Oyunun düzgün çalışması için DirectX'in güncel olması önemlidir. Microsoft'un web sitesinden en son DirectX sürümünü indirin.
* **Uyumluluk Modu:** Özellikle Windows 10 veya Windows 11 kullanıyorsanız, oyunun yürütülebilir dosyasına (örneğin "sro_client.exe") sağ tıklayıp "Özellikler" > "Uyumluluk" sekmesinden Windows 7 veya Windows 8 uyumluluk modunu seçerek deneyin.

**4. Genel Çözüm Önerileri:**

Yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, daha kapsamlı çözümlere başvurmak gerekebilir.

* **Oyun Dosyalarını Onarma/Yeniden Yükleme:** TR SRO istemcisinde bozuk dosyalar olabilir. Oyunun yamasını veya launcher'ını kullanarak dosya onarımı yapmayı deneyin. Eğer bu mümkün değilse veya işe yaramazsa, oyunu tamamen kaldırıp (kalıntı bırakmamak için AppData ve Program Files klasörlerini de temizleyerek) resmi kaynaktan yeniden indirmek ve temiz bir kurulum yapmak genellikle çoğu sorunu çözer.
* **Windows Güncellemeleri:** İşletim sisteminizin güncel olması, uyumluluk sorunlarını gidermede yardımcı olabilir. Tüm bekleyen Windows güncellemelerini yüklediğinizden emin olun.

Bu detaylı çözüm önerileri sayesinde "trsro giremiyorum" sorununuzun üstesinden gelmeniz için birçok yol bulunmaktadır. Adımları sabırla ve dikkatlice uygulayarak kısa sürede oyunun keyfini çıkarabilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, TR SRO'nun resmi destek kanallarına başvurmaktan çekinmeyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt